Як повідомила міська СЕС, на початку листопада серед жителів м.Суми підвищилася захворюваність гострими кишковими інфекціями. При епідрозслідуванні було встановлено, що захворювання пов'язані з вживанням постраждалими сирого молока, придбаного на Центральному ринку і приготованого з нього домашнього сиру.
Також були випадки порушення терміну зберігання салатів з майонезом. Тому санлікарі нагадують: молоко, придбане на ринку треба обов'язково кип'ятити, і сир в домашніх умовах необхідно робити з кип'яченого молока. Салат потрібно вживати відразу після приготування. Джерелом інфекції можуть бути і яйця, тому перед приготуванням їх необхідно мити в розчині харчової соди, а при приготуванні прожарювати з обох сторін або варити не менше 10 хвилин.